Search
Close this search box.

Η ιστορία του Camembert

8
3355

Σύμφωνα με τον μύθο, η κα Harel, ήταν μία 30 ετών τυροπαραγωγός από την πόλη Vimoutiers, στην Νορμανδία. Διδάχτηκε την τέχνη του τυρίου από τον μοναχό κ. Bonvoust. Προφανώς έκανε κάποιες μικρέ προσαρμογές στην αρχική συνταγή, αφαιρώντας την κρέμα, κάνοντας μικρότερες “ροδες” τυριού, συσκευάζοντας το σε μικρές ξύλινες συσκευασίες.


Πηγές: google, wikipedia

Πρώτο Camambert φτιάχτηκε από μη παστεριωμένο γάλα, ενώ το γνήσιο Νορμαδικό “”Camembert de Normandie”, επιβάλεται από τον νόμο να φτιάχνεται αποκλειστικά με μη παστεριωμένο γάλα. Αρκετοί σύγχρονοι παρασκευαστές τυριού, ωστόσο, χρησιμοποιούν παστεριωμένο γάλα για λόγους ασφάλειας, συμόρφωσής τους με τον νόμο αλλά και ευκολία.

Παρασκευάζεται από ζεστό γάλα εμβολιασμένων αγελάδων με μεσοφυλικά βακτήρια. Αφαιρείται η κρέμα του γάλακτός και…

…προσθέτοντας ειδικό ένζυμο (rennet) που βοηθά στην μίξη και το πήξημο.

Το τυρόπηγμα σε κύβους του 1εκ., αλατίζεται και μεταφέρεται σε κυλινδρικά καλούπια του Camambert. Τα καλούπια γυρίζονται κάθε 6 με 12 ώρες, για να επιτρέψουν στο μείγμα να ρέει ομοιόμορφα στα καλούπια.

Ύστερα από 48 ώρες, κάθε κύλινδρος περιέχει μία επίπεδη, στερεή μάζα που ζυγίζει γύρω στα 250 γρ.  Εκείνη την στιγμή το φρέσκο τυρί είναι σκληρό, εύθραστο και άγευστο.

MEDIA

Video
Sound file

Συλλογές

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση